Omplassering

3 år gammel hannhund til omplassering:

Det er med tungt hjerte vi nå ser etter nytt hjem for Birk. Begrunnelsen for omplassering skyldes ny jobb som gjør at det ikke er mulig å beholde Birk hos oss. 

Birk er renraset Hovawart født 16.06.19 hos oppdretter Swedehof’s kennel i Sverige, fra U-kullet, oppdretter navn Swedehof’s Universal. Birk ble hentet hos oppdretter 8 uker gammel  og bor sammen med familie på 3, utenfor Stavanger. Vi har ikke små barn i familien så Birk er ikke vant med barn. 
Birk er en gladgutt men en luring. Liker å få kos og være rundt oss, fotfølger oss rundt i huset og elsker dralek. Han klarer fint å være aleine på vaskerom og utegarde når vi er på jobb. Ingen problemer i bil og vant til lange kjøreturer.  
Vi har gått ulike hundekurs med Birk- valpekurs, hverdagslydighet, sporkurs, passeringskurs, nosework og nå spesialsøk som vi dessverre ikke får fullført.  Elsker å jobbe. 
Når det er sagt så har vi hatt noen utfordringer med adferd og helse. 
Helsemessig så ble det våren 2021 oppdaget en vannyre som var såpass stor at den måtte opereres ut. Han har nå bare en nyre men hatt god oppfølging av dyrlege og jevnlige urinprøver som har vist at alt fungerer bra. Birk ble i operasjonen også kastrert. 
HD diagnose B og AD diagnose 0. Fullvaksinert, ID merket med chip. 
Adferdsutfordringer har vært hovedsaklig stressrelatert. Det er blant annet problemer med utfall mot andre hunder i bånd. Noe av stresset han hadde har roet seg etter kastrering. Passeringsutfordringene har vi jobbet med på kurs. Så det er blitt noe bedre men han trenger avstand til passerende hunder i bånd for å håndtere situasjonen. Dette problemet har vi ikke når han går løst å får hilse på hunder. Han takler fint å hilse for deretter å bli med videre. For å jobbe med sosialiseringen med andre hunder har han i ett års tid vært i hundebarnehage en gang i uka. Dette har fungert godt og blitt bedre. 
Det er mye vakt i Birk og han varsler når det er folk og dyr på eiendom. Vi bor landlig til med lite folk rundt oss og det har fungert bra for Birk. Han kan gå løs på eiendom og på fjellturer, men jakter katter og vilt hvis han får anledning. Vi har kuer og hest rundt eiendom og de ønsker han ikke å hilse på, trekker seg unna. 
Han trekker en del i bånd, spesielt hvis det er noe han vil forfølge eller hilse på. Vant til fjellturer, joggeturer og skiturer. Sykkel har vi ikke fått helt til da han bjeffer og reagerer på sykkelen. 
I hilse-situasjon med folk så blir han mye hund og voldsom. Hopper opp og vil ha lek, derfor passer han absolutt ikke med små barn. I stressende situasjoner legger han munnen over håndledd men ikke opplevd at han biter. 
Noe ressursforsvar, men hans mat og matskål kan du ta fra han mens han spiser. Kan håndteres og tas på hvor som helst på kroppen uten problem, stell og gre pels er greit, dusj er absolutt ikke gøy men sitter rolig i dusjen. 
Vi ønsker at de/den som overtar Birk har kunnskap og kjennskap til rasen. Han er ikke enkel,  men verdens beste selskap og flott hund med mye personlighet og vilje. 
På Instagramkonto til @birkthehovawart vil en kunne se flere bilder. 
Ved interesse, kontakt Norskhovawartklubb@gmail.com.